Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с фабрична аларма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с фабрична аларма

Здравейте колеги,
    откакто си взех колата имам проблем с алармата - отказва да се включи. Централното се активира от ключа без проблем, но не и алармата. Проверих положението на ключето на самото алармено устройство в багажника и се оказа, че е в положение "ON". За всеки случай го изключих и го включих отново, но без резултат. Проверих бушона - не е изгорял, смених и батериите в ключа, пробвах и с резервния ключ, но отново без успех. В книжката пише, че при включване на алармата според държавата, в която е продадена колата, не винаги се чува звуков сигнал и не винаги мигат мигачите при активиране на алармата, но пък задължително мигал диода на таблото. При мен нито светват мигачи, нито се чува звук, но най-важното е, че и диода на таблото не мига. Единствената вест от диода получих онзи ден, когато ми беше паднал акумулатора и като се опитах да завъртя да запаля колата не запали, но диода премигна.
    Днес закарах колата при едни алармаджии в Пазарджик, които замериха жиците и казаха, че достига ток до аларменото устройство в багажника и мислят, че проблемът се корени в самото устройство. Отказаха обаче да го отварят и да се опитват да го оправят.
    Въпросът ми е дали някой от вас е имал подобен проблем и най-важното - къде го е отстранил. Възможно ли е да се поправи аларменото устройство или ако си намеря такова от морга може ли да се конфигурира да работи с колата?
    Или пък проблемът не се корени изобщо в устройството, а трябва да търся някъде другаде?
    Благодаря предварително за помощта!
    Last edited by joros; d.m.y г., 17:34.
    Diesel is the fuel of Satan

1999 Alfa Romeo 166 3.0 V6, Aurora Nuvola Pearl

Първоначално публикувано от joros Покажи съобщение
    Здравейте колеги,
    откакто си взех колата имам проблем с алармата - отказва да се включи. Централното се активира от ключа без проблем, но не и алармата. Проверих положението на ключето на самото алармено устройство в багажника и се оказа, че е в положение "ON". За всеки случай го изключих и го включих отново, но без резултат. Проверих бушона - не е изгорял, смених и батериите в ключа, пробвах и с резервния ключ, но отново без успех. В книжката пише, че при включване на алармата според държавата, в която е продадена колата, не винаги се чува звуков сигнал и не винаги мигат мигачите при активиране на алармата, но пък задължително мигал диода на таблото. При мен нито светват мигачи, нито се чува звук, но най-важното е, че и диода на таблото не мига. Единствената вест от диода получих онзи ден, когато ми беше паднал акумулатора и като се опитах да завъртя да запаля колата не запали, но диода премигна.
    Днес закарах колата при едни алармаджии в Пазарджик, които замериха жиците и казаха, че достига ток до аларменото устройство в багажника и мислят, че проблемът се корени в самото устройство. Отказаха обаче да го отварят и да се опитват да го оправят.
    Въпросът ми е дали някой от вас е имал подобен проблем и най-важното - къде го е отстранил. Възможно ли е да се поправи аларменото устройство или ако си намеря такова от морга може ли да се конфигурира да работи с колата?
    Или пък проблемът не се корени изобщо в устройството, а трябва да търся някъде другаде?
    Благодаря предварително за помощта!
    Алармата може да се изключи механично и софтуерно ако никога не е работила най вероятно е изключена поради някаква причина или има проблем
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Работила е, но предишният собственик в Германия я е изключил от ключето преди няколко години и каза, че като е пробвал да я включи малко преди да я продаде тя просто не е работила вече.
      В eLearn намерих начин за механична диагностика на алармата, свързана с даване на контакт, отваряне на капака, изключване от контакт и дърпане на бутона за отваряне на капака 7 пъти в рамките на 10 секунди. Направих го няколко пъти, но не последва звукова сигнализация или присветване на мигачите, което според eLearn трябва да индексира успешното влизане в режим на диагностика. Разгледах обстойно аларменото устройство, нямаше никакви видими проблеми по платката, кондензаторите си бяха супер. По жиците има ток, където трябва според ел. схемите да има, но все още не чувам ни звук, ни стон
      Всичко това ме навява на мисълта, че няма как да е "забравила да си говори" с ключа, а явно има проблем в самото управление. Вече трети алармаджия отказва да я пипа...
      @Bobo - предполагам, че със сигурност се занимавате и с аларми, и тъй като вече съм в София мога ли да намина до края на работната седмица през сервиза и нужно ли е да се обаждам за запазване на час?

Comment

Същия проблем имах като при теб , само че при мен си работеше 2 годинки и изведнъж отказа ! И така малко се озориха при Бобо с мойта болежка , но както винаги финала е ясен всичко е ок вече година !!!
        Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Дано проблемът да е идентичен и да не мъча момчетата отново Мерси!

Comment

Първоначално публикувано от joros Покажи съобщение
            ... В книжката пише, че при включване на алармата според държавата, в която е продадена колата, не винаги се чува звуков сигнал и не винаги мигат мигачите при активиране на алармата, но пък задължително мигал диода на таблото...
            При мен мигачите мигат но не и тоя диод - какво трябва да значи това . А и ако няма аларма колата тоя диод посредата на таблото слагат ли го фабрично по принцип ?

Alfa Romeo 166 JTD - 2003

Comment

Първоначално публикувано от TByte Покажи съобщение
              При мен мигачите мигат но не и тоя диод - какво трябва да значи това . А и ако няма аларма колата тоя диод посредата на таблото слагат ли го фабрично по принцип ?
              Ми ако го няма диода ще има дупка на таблото - не изключвай възможността някой в Италия да си е "напазарувал" алармата от колата ти преди търговецът да я купи "позакрепи" и продаде.
              Гледам, че си от Сф - що не отидеш до някой от форумните сервизи да погледнат има ли, нямали, що така... предполагам, че за "поглеждане" пари не взимат
              Last edited by kiko73; d.m.y г., 13:18.
              AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

При мен е същото на едната нямам аларма,но пък имам диод които не мига за разлика от мигачите
                sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

При мене само мигачите светят като натисна копчето за централното заключване . Не знам дали е това алармата .

Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от mate545 Покажи съобщение
                    При мене само мигачите светят като натисна копчето за централното заключване . Не знам дали е това алармата .
                    Май трябва дружно в колона по 1 да идем до някой сервиз при някой който разбира да ни каже

Alfa Romeo 166 JTD - 2003

Comment

И аз да се включа в тази интересна тема - имам диодче, мигат ми мигачите, имам ключе за аларма..... Нямам аларма!!
                      sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Момчета дайте вярно да направим нещо като мини форумна среща при някой жичкаджия и да ги започва наред... и нищо да не стане и да ги оправим пак ще се направим

Comment

Абе колеги не се заблуждавайте, диода при жабката на таблото е сериен (без значение дали има или няма аларма), същото се отнася и за мигачите, те винаги мигат щом има централно заключване (а то всяка 166-ца има).За фабрична аларма може да сте сигорни че имате, ако в багажника отдясната страна под вратичката на бошоните има едно малко капаче под което е ключлката на алармата.А това дали имате ключ или не е друг вапрос, защото колите не сме си ги купили от магазина (поне аз лично не) и не се знае този или тези преди нас дали не са го изхвърлили, изгубили или незнам си какво там.А и да ви кажа нещо интересно, за тези които нямат фабрична аларма (а само централно заключване от ботона на клключа, но не съм сигорен дали и с аларма пак не е така), при заключване мигачите светат продължително около 3 сек., а при отключване мигат 3 пъти, така можеш да разбереш от разтояние дали колата ти е отключена или закючена.
                          Alfa Romeo 166 3.0 V6 24v 220hp 11/2001г.-Настояща!
                          Alfa Romeo 156 1.6TS 120hp 1999г. & Opel Tigra 1.4 16v 90hp 1996г. на жената - Бившите!
                          FIAT Bravo 1.2 16v 82hp 10/1999г.-Някога отдавна!

Comment

На моята не и мигат мигачите като я отключвам и заключвам с ключа, а има и аларма на всичкото отгоре. Нещо яко се е прецакало по системата...

Comment

Първоначално публикувано от savoibul Покажи съобщение
                              Абе колеги не се заблуждавайте, диода при жабката на таблото е сериен (без значение дали има или няма аларма), същото се отнася и за мигачите, те винаги мигат щом има централно заключване (а то всяка 166-ца има)
                              Колега,никои за нищо не се заблуждава.Просто си говориме
                              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Working...
                              X